15 poginulih u Rafi

Izvor: B92

Utorak, 18.05.2004.

09:24

Default images

U izraelskim vazdušnim napadima u Rafi poginulo je 15 Palestinaca.

Načelnik Generalštaba izraelske vojske izjavio je da je tokom akcija izraelske vojske u utorak ujutro poginulo 15 Palestinaca, od kojih najmanje devet poznatih ekstremista, a da je preko 30 povređeno. On je rekao da su izraelske snage ušle u Rafu pošto je taj grad postao kapija za terorizam i dodao da vojska neće sistematski uništavati palestinske kuće.

“Biće uništene samo one za koje se ispostavi da je to neophodno. Ako Palestinci žele da spreče rušenje, moraju zaustaviti krijumčarenje oružja. Pre nego što krenemo u akciju, mi se uverimo da stanovnici Rafe imaju sve što im je neophodno, uključujući hranu i vodu. Tuneli duž granice Gaze sa Egiptom koriste se za šverc oružja, koje Palestinci ne smeju da poseduju, po sporazumima koje su potpisali. Znamo da još mnogo oružja čeka sa egipatske starne i sve ćemo učiniti da sprečimo da to stigne ovde", rekao je on, za B92 javlja Saša Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: