DSS optužuje Živkovića i Tadića

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 17.05.2004.

18:53

Default images

Izborni štab Dragana Maršićanina pozvao je Zorana Živkovića i Borisa Tadića da saopšte javnosti ko je ubio Zorana Đinđića.

Na iznenada zakazanoj konferenciji za štampu u ponedeljak, koja to nije ni bila jer novinari nisu mogli da postavljaju pitanja, predsednik izbornog štaba Dragana Maršićanina, Dejan Mihajlov, pročitao je saopštenje kojim optužuje političare iz bivše vlasti da su bili saučesnici u ubistvu Zorana Đinđića.

“Ćutali su i kada su ubijali premijera. Znali su ko je doneo odluku da se Đinđić ubije i znali su ko ga je ubio. Đinđićeva majka to jasno kaže ‘Moga sina su ubili njegovi i jedan bivši ministar jasno mi je to rekao’. Šta još nije jasno u majčinim rečima, šta nije jasno u držanju supruge ubijenog premijera koja u svoju kuću više ne prima gotovo nijednog od najbližih Đinđićevih saradnika, koji su ga prodali, a možda uradili i nešto gore”, rekao je Mihajlov.

Mihajlov je odbio da precizira na čiji račun iznosi ove optužbe, ali je pozvao funkcionere DS Borisa Tadića i Zorana Živkovića da kažu ko je ubio predsednika njihove stranke i premijera Srbije, ako zaista misle da se odmaknu od ubica.

"Ako neće oni - mi hoćemo. U tome nas neće sprečiti ni optužbe, ni galama, ni pretnje, ni jeftina demagogija, ni sramotna zloupotreba bola porodice Đinđić", dodao je Mihajlov, koji nije želeo da odgovori na pitanje da li Maršićaninov Izborni štab zna ko je ubio Đinđića i na osnovu čega smatra da to znaju političari iz prethodne vlasti. “I ne dižu oni graju štiteći porodicu Đinđić već probajući da zaštite svoju mafijašku porodicu. Da su hteli, zaštitili bi njega, ali ne sad, već pre nešto više od godinu dana. Neka Živković i neka Tadić dobro razmisle s kim su, kako se i za čiji račun vodili prošlu Vladu i svoju stranku”, rekao je Mihajlov.

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić ocenio je u izjavi za B92 da je saopštenje DSS najbestidniji primer politike koja se ne obazire ni na kakve principe. Tadić je, ujedno, predsednika DSS Vojislava Koštunicu i njihovog predsedničkog kandidata Dragana Maršićanina podsetio da on u trenutku ubistva Zorana Đinđića nije bio u vlasti.

„Ako je ovo deo političke kampanje Demokratske stranke Srbije na ovim predsedničkim izborima, i ako i za ovakvog načina političkog ponašanja stoje sve stranke u Vladi – i G17 plus i Miroljub Labus i Mlađan Dinkić i SPO, Vuk Drašković i Nova Srbija, Velimir Ilić i Vojislav Koštunica i Dragan Maršićanin – onda ova zemlja ima zastrašujući problem. Ovo je vrhunac političke bestidnosti“, rekao je Boris Tadić u izjavi za B92.

Zoran Živković ocenjuje da je očigledno reč o predizbornom pamfletu koji je dugo smišljan. “Nije bilo lako napisati tako dug i bolestan tekst koji govori o bolesti ljudi koji su to pisali", rekao je on.”Definitivno mislim da je to tekst koji ozbiljan čovek ne treba da prima ozbiljno, niti da ozbiljno komentariše”, dodao je bivši potpredsednik DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: