Tadić: Policija na potezu

Izvor: B92

Nedelja, 16.05.2004.

14:56

Default images

Boris Tadić zatražio je od policije da što pre uhapsi napadače i otkrije inspiratore napada na Gordanu Đinđić Filipović.

U saopštenju Demokratske stranke navodi se da je Tadić naglasio da je posebno važno otkriti inspiratore napada na sestru pokojnog premijera Đinđića. "Oni koji su inspiratori tog napada, kao i ubistva Zorana Đinđića moraju da odgovaraju pred sudom, jer je to jedini način da imamo kredibilan sud i institucije države", navodi se u saopštenju.

Lider DS je u subotu uveče otputovao u Valjevo da bi se sreo sa Gordanom Đinđić Filipović i njenim suprugom, koji su mu opisali tok događaja, a zatim je u Beogradu imao sastanak i sa načelnikom za javnu bezbednost Miroslavom Miloševićem i načelnikom BIA. Tadić je naveo da je dobio sva uverevanja da će policija učiniti svoj posao, iako je u ovom slučaju zakazala.

"Jedino organi reda mogu da poprave stvar i da podignu nivo bezbednosti članova porodice Đinđić na najviši mogući nivo. Vojislav Koštunica mora da garantuje tu bezbednost članovima porodice Đinđić", poručio je Tadić.

Bivši premijer Zoran Živković u izjavi za B92 traži ostavku vlade, ili, kako kaže, bar smenu ministra policije, i najavljuje mogućnost da se oni koji se osećaju ugroženim samoorganizuju kako bi se zaštitili. “Mislim da je ovo dovoljan razlog da, ako već sam premijer nije spreman da podnese ostavku zbog toga što se dan ili dva posle njegove izjave desilo ono što je on rekao da se neće desiti, da smeni ministra unutrašnjih poslova, ako on već nije spreman da sam podnese ostavku. Svako drugo ponašanje će dati još više motiva, još više snage svim onima koji žele da Srbiju vrate u vreme kada su razne paravojne formacije gazdovale ovom zemljom. A to znači da normalni građani, zdravi ljudi ove zemlje, u koje i sebe ubrajam, znači da nova vlast nas gura u to da se sami organizujemo i da se sami štitimo”, rekao je Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: