Načelnik VMA: Diazepam u krvi

Izvor: B92

Nedelja, 16.05.2004.

09:08

Default images

Sestra pokojnog premijera Zorana Đinđića nalazi se van životne opasnosti.

Načelnik VMA Zoran Stanković rekao je u nedelju da je Gordana Đinđić Filipović primljena u subotu u 23.55 sati u svesnom stanju i da je pregledom utvrđeno da je sa spoljne strane leve nadlaktice imala potkožni infiltrat koji liči na injekcioni ubod, a sa unutrašnje strane iste ruke podliv, te da je njeno stanje trenutno stabilno.

Načelnik Vojno medicinske akademnije Zoran Stanković izjavio je da se Gordana Đinđić Filipović oseća dobro posle ukazane pomoći u toj ustanovi. Stanković je rekao da je toksikološkom analizom utvrđeno da je u krvi sestre ubijenog premijera pronađen sedativ. On je naveo da je u krvi i urinu otkriveno prisustvo diazepama u minimalnim količinama. To je, prema Stankovićevim rečima, lek koji se koristi u terapijske svrhe kao sedativ.
Gordana Đinđić Filipović je prilikom prijema u bolnicu bila uplašena, rekao je načelnik VMA i obavestio da je ona iz valjevske bolnice stigla u pratnji lekara anesteziologa i da je po prijemu dala delimičnu rekonstrukciju događaja.

Na zahtev supruga Gordane Đinđić Filipović posete su dozvoljene samo najužem krugu porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: