Počela rušenja u Gazi

Izvor: B92

Petak, 14.05.2004.

15:08

Default images

U petak je počelo rušenje palestinskih kuća koje su najbliže putu Filadelfija.

Kao što su izraelski zvaničnici najavili na sednici Vlade u četvrtak uveče, u petak je počelo rušenje palestinskih kuća. Vojska je do sada porušila deset kuća, a akcija i dalje traje.

Stanovnici izbegličkog kampa Rafa nalaze se u panici, napuštaju kuće i sa sobom odnose sve što mogu da ponesu (stolice, stolove, tepihe...). Neki od stanovnika i vlasnika kuća, na svoje domove istakli su bele zastave, prenosi za B92 Saša Živković.

Načelnik Generalštaba izraelske vojske Moše Jalon izjavio je za izraelski radio: "Vojno vozilo bilo je pogođeno projektilom ispaljenim iz jedne od tih kuća. Trenutno ispitujemo, koje su kuće u prvim redovima prazne i koje se koriste, isključivo za kopanje tunela i zaštitu teroristima kada pucaju na nas. Bili smo primorani i u prošlosti da ovde uništavamo kuće i nažalost palestinski ekstremisti su nas na to ponovo naterali".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: