Prete majci i sestri Zorana Đinđića

Izvor: B92

Četvrtak, 13.05.2004.

16:23

Default images

Majci i sestri pokojnog premijera Zorana Đinđića upućene su ozbiljne pretnje telefonom.

U porodičnu kuću Đinđićevih u Prokuplju, prošle nedelje neko je dva puta upadao, izjavio je za B92 advokat Radivoj Paunović. Po ovlašćenju majke pokojnog premijera Mile Đinđić, Paunović je Četvrtom opštinskom javnom tužilaštvu 12. maja podneo krivičnu prijavu protiv N.N. lica zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Upućeno je i pismo ministru policije Draganu Jočiću u kome je obavešten o pretnjama porodici Đinđić, kaže advokat Paunović. „Pismo ministru Jočiću sadrži molbu da se gospođi Mili Đinđić i njenoj ćerki obezbedi zaštita adekvatna zaštiti koja je, prema njenoj informaciji, omogućena supruzi i deci Milorada Ulemeka. Gospođa Mila Đinđić to pozdravlja i odobrava, ona misli da ta zaštita apsolutno njima pripada, ali smatra da ista takva zaštita sleduje i njoj. U tom smislu je molba prosleđena ministru, od koga očekujemo reakciju u zavisnosti od procene njegovih službi da li one ovo ugrožavanje sigurnosti tretiraju ozbiljno ili ne. Mogu da kažem da je najvažnije kako se gospođa Mila oseća i da to mora da bude osnov za njihovu odluku“, kaže Paunović.

MUP Srbije saopštio je da će učiniti sve da se uhapse osobe koje prete majci, sestri i supruzi ubijenog premijera Zorana Đinđića. U saopštenju se navodi da je ministar Dragan Jočić primio pismo pravnog zastupnika Mile Đinđić i da  je MUP počeo da preduzima odgovarajuće mere. Naglašava se da će policija delovati pravovremeno i efikasno i obezbediti punu bezbednost i zaštitu porodici ubijenog premijera.

Advokat Radivoj Paunović slaže se da policija treba da reaguje odmah i obavi razgovor za Milom Đinđić. “Ona je razočarana, nije mogla da očekuje da joj prete posle svega šta joj se desilo”, kaže Paunović. On nije mogao da odgovori zašto provale u porodičnoj kući u Prokuplju nisu prijavljene policiji, kako tvrde u SUP Prokuplje, napominjući da o tome nije pričao sa majkom pokojnog premijera. “Tvoja matora misli da hoće komšije da je pokradu, treći put neće biti samo brava”, deo je pretnji koje su, kako prenosi “Blic”, upućene sestri pokojnog premijera, Gordani.medju njima je i sledeća: “ Učini nešto sa matorom, sa Ružicom znamo kako ćemo”.

Na pitanje B92 da li postoji sumnja ko preti Mili Đinđić i njenoj ćerki, advokat Paunović kaže: “Ne, ali kontekst ‘ kaži materi da kaže svom advokatu da prestane goniti Legiju’, pa dalje ‘učini nešto sa matorom’ - to kaže kad razgovara sa ćerkom Gordanom - u smislu da se Legija više ne goni. Pretnje bi bile iz te sfere, mada nijedna druga opcija nije isključena”, rekao je Paunović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: