O SAVEZNOJ VLADI ZA SADA BEZ DOGOVORA

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2000.

00:01

Default images
Pregovori Demokratske opozicije Srbije i Socijalisticke narodne partije Crne Gore o formiranju Savezne vlade, koji su u ponedeljak uvece odrzani u Palati Federacije u Beogradu, nisu rezultirali dogovorom. Kako javlja Radio B92, iako su i Zoran Djindjic u ime DOS i Zoran Zizic u ime SNP rekli da je postignuta saglasnost oko osnovnih principa za formiranje nove vlade, pregovori su zapeli oko inicijative SNP da u Vladu udju i predstavnici Socijalisticke partije Srbije.

Zoran Djindjic je izjavio da DOS ni u kom slucaju nece uci u Vladu u kojoj sede predstavnici SPS. Na pitanje sta ce se desiti ako po tom pitanju ne bude kompromisa sa SNP, Djinjdic je rekao da ce, ako SNP formira Vladu sa SPS, "to biti zavrsetak katastrofe koju je Milosevic, zajedno s mnogim politicarima u Crnoj Gori, zapoceo pre 10 godina". "To ce zaustaviti vracanje nase zemlje u svet i zaustavice finansijske tokove koji su krenuli ka nasoj zemlji. Stvorice animozitet u gradjana u Srbiji prema saveznoj drzavi i to ce dovesti do krize, sto mi ne zelimo. Mi pokazujemo maksimum odgovornosti i ja u zivotu nisam imao toliko samodiscipline da s ljudima s kojima se ni u cemu ne slazem pokusavam da nadjem neki kompromis jer nam je zemlja na ivici kolapsa", rekao je Djindjic.

Zoran Zizic je izjavio da se njegova stranka zalaze za ulazak SPS u Vladu zbog toga sto je ta stranka u Srbiji osvojila skoro dva miliona glasova. "Uostalom, ako mi pristajemo da u Vladu udje DPS Mila Djukanovica, koja nije ni ucestvovala na izborima, ne vidim zasto bi SPS onda bio problem”, rekao je Zizic. "Mi nismo iskljucivi i nadamo se da ce se i DOS manuti te svoje iskljucivosti, jer ovo nije momenat za iskljucivost, vec momenat za toleranciju i razumevanje. Ovo je momenat da svi malo popustimo da bismo uradili nesto u interesu SRJ i u interesu gradjana. Verujem da ova vlada moze da se formira u narednih 10-ak dana. Ukoliko bude zatezanja konopca i sa jedne i sa druge strane, njeno formiranje moze biti odlozeno na duzi rok, a nije iskljuceno da se raspisu novi izbori. To naravno nije nas cilj, nas cilj je da se sto pre formira Vlada", rekao je Zizic. On je dodao da ce pregovori biti nastavljeni prakticno u utorak, kada ce predsednik Vojislav Kostunica u Podgorici razgovarati s Milom Djukanovicem i predsednikom poslanickog kluba SNP Predragom Bulatovicem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: