Drašković s kongresmenima SAD

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2004.

08:41

Default images

Ministar inostranih poslova SCG Vuk Drašković razgovarao je o Kosovu s članovima Kongresa SAD.

Stavovi, pre svega o Kosovu, koje je Drašković izneo u razgovorima naišli su na izuzetno dobar prijem, rekao je pomoćnik šefa diplomatije SCG Ognjen Pribićević.

Drašković se u Vašingtonu sastao sa senatorima Čakom Hejgelom i Ričardom Lugarom, predsednik Komiteta Senata za spoljnu politiku, ali je razgovarao i s članom Predstavničkog doma Kristoferom Smitom, rekao je Pribićević. Drašković je svoje sagovornike detaljno upoznao s Planom Vlade Srbije o decentralizaciji Kosova i ukazao na to da obnova srušenih kuća, crkava i manastira mora biti prvi korak u primeni Plana i, u tom smislu, ta inicijativa je veoma dobro primljena u Kongresu SAD", rekao je Pribićević.

Drašković je o Planu govorio i u centru za spoljnopolitičke studije “Vudro Vilson” u Vašingtonu.

Razgovorima s članovima Kongresa SAD Drašković je završio posetu Vašingtonu koja je, kako je ocenio Pribićević, bila izuzetno uspešna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: