Incident u diskoteci Tvrđava u Kuli

Izvor: B92

Nedelja, 09.05.2004.

17:51

Default images

U noći između subote i nedelje, došlo je do incidenta u diskoteci Tvrđava u Kuli, u kojoj je bilo i lakše povređenih.

Incident je izazvala grupa mladića iz Vrbasa, za koje policija tvrdi da se ne mogu dovoditi u vezu sa predajom Milorada Lukovića Legije, javlja dopsinik B92, Dragan Gmizić. Samo mesec dana nakon renoviranja, u diskoteci “Tvrđava” u Kuli ponovo je zabeležen icident, u kome ima i povređenih.

Video trake sa kamera za nadzor, jasno pokazuju mladića starog manje od 20 godina kako ispušta bombu sa suzavcem i napušta lokal. Tada dolazi do panike, u kojoj najviše stradaju spoljnja stakla, a prema do sada dostupnim podacima, samo jedna osoba je teže povređena. Kako smo uspeli da saznamo, policija je privela trojicu mladića iz Vrbasa, za koje se osnovano sumnja da su učestvovali u izazivanju ovog incidenta. Policija decidno odbacuje mogućnost bilo kakvog povezivanja ovog slučaja sa paljenjem dikoteke 2001. godine. Podsećamo, maja 2001. godine, Milorad Luković  Legija, tadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije i visoki funkcioner Državne bezbednosti, sa nekoliko saučesnika, potpuno je uništio kulsku diskoteku. Njeno renoviranje trajalo je do pre mesec dana, a kako nam je nezvanično rečeno, Ministarstvo unutrašnjih poslova, iako se obavezalo, uopšte nije novčano pomagalo ovu rekonstrukciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: