Dinkić: Reforma penzionog osiguranja

Izvor: Beta

Četvrtak, 06.05.2004.

11:50

Default images

Ministar finansija Srbije najavio je da će ove godine početi obimna reforma penzionog sistema.

"Deficit Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje iznosi šest odsto bruto društvenog proizvoda i značajno je veći od deficita u budžetu Srbije. Da nema tog manjka u kasi za isplatu penzija, budžet bi bio u suficitu", rekao je Mlađan Dinkić.

"U planu je usvajanje zakona o dobrovoljnom penzionom osiguranju i objedinjavanje penzionih fondova zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika, kako bi se smanjili fiksni troškovi servisiranja isplata penzija", dodao je Dinkić u četvrtak u Skupštini Srbije. Prema njegovim rečima, međunarodne finansijske institucije podržaće reformu u oblasti penzionog osiguranja.

"Najveći deo kredita od 550 miliona dolara koji će Svetska banka odobriti Srbiji u narednom trogodišnjem periodu, izdvojiće se za reformu penzionog sistema", naveo je ministar finansija Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: