Optužnica i za paljenje diskoteke

Izvor: B92

Četvrtak, 06.05.2004.

08:31

Default images

Luković će biti optužen i za paljenje diskoteke u Kuli.

Sudija Opštinskog suda u Kuli Snežana Popović izjavila je da će Miloradu Lukoviću Legiji biti poslata optužnica koja ga tereti za paljenje diskoteke "Tvrđava" u Kuli 4. maja 2001. godine.

Ona je za novosadski "Građanski list" rekla da je proces mirovao tri godine jer je Luković bio u bekstvu, ali da sada, kada je poznato gde se on nalazi, može da mu se pošalje optužnica. Optužnica tereti Lukovića i još jednog pripadnika Jedinice za specijalne operacije da su 4. maja 2001. godine u "Tvrđavi" počeli da pucaju iz vatrenog oružja, nakon čega je izbio požar i diskoteka je izgorela.

Kada je ekipa emisije TV B92 "Insajder", krajem prošle godine krenula tragom incidenata i zločina za koje je okrivljen Milorad Luković Legija, naišla je na zid ćutanja, naročito u MUP-u, gde se nije našao niko ko bi želeo da kaže bilo šta o Legiji. Ipak, iz tog pokušaja ostalo je svedočenje o incidentu u Kuli, koji se dogodio u maju 2001. godine.

Vlasnik diskoteke "Tvrđava", Slobodan Vujičić, kaže da su mu radnici potvrdili da je Legija pucao: "Te noći sam bio u Novom Sadu s društvom. Negde oko 3 sata ujutru zvali su me iz Kule i rekli da mi gori lokal. Pitao sam šta se desilo, zbog čega se upalio i kako, kažu da je unutra Legija sa svojim ljudima i da je isterao sve iz lokala, ne mogu da uđu, ne znaju šta se dešava, videli su samo da su pucali u televizore i piće i da je lokal počeo da gori. Pitao sam da li mogu da gase, kažu da ne dozvoljava da uđe niko."

Istražni sudija koji je vodio istragu, Mladen Puškar, rekao je da su Legija i njegov kolega iz JSO sutradan došli u sud, gde su saslušani, posle čega je pokrenuta istraga. Međutim, optužnica je podignuta tek dve godine posle incidenta. Razlog ovako dugog trajanja istrage, sada već penzionisani sudija Puškar objašnjava složenim procesom veštačenja, koje je trebnalo da pokaže ko je pucao i šta je uzrok požara. On, međutim, nije želeo da kaže ko je pucao - Luković ili njegov prijatelj: "Ja sam rekao da su nađene čaure u lokalu. Bili su prisutni i Legija i Ivanković. Neko jeste pucao, to je sigurno, ali sud neka utvrdi ko je od njih dvojice pucao."

Vlasnik diskoteke "Tvrđava" Slobodan Vujičić kaže da mu, i pored obećanja MUP-a Srbije, niko nije nadoknadio štetu za paljenje diskoteke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: