SVAJCARSKA CE JUGOSLAVIJI PRUZITI RAZNOVRSNU POMOC

Izvor: B92

Nedelja, 15.10.2000.

15:52

Default images
Svajcarska ce podrzati povratak Jugoslavije u Medjunarodni monetarni fond i Svetsku banku, verujuci da ce ta zemlja nakon demokratskih promena biti garant mira i stabilnosti na Balkanu, rekao je predsednik svajcarske konfederacije Alfred Ogi, javlja Beta. Na zajednickoj konferenciji s jugoslovenskim predsednikom Vojislavom Kostunicom, na zenevskom aerodromu, Ogi je najavio da ce Svajcarska pruziti raznovrsnu pomoc Jugoslaviji, od humanitarne, preko tehnicke, do finansijske pomoci. Kostunica je rekao da je za Jugoslaviju veoma vazno sto je u Bijaricu EU podrzala demokratske promene u Srbiji. "Zelimo da izgradimo demokratski poredak u kome ce SRJ imati normalne odnose sa svetom", rekao je jugoslovenski predsednik.

Kako prenose drzavni elektronski mediji, Vojislav Kostunica je izjavio da je SRJ zainteresovana za novac sa zamrznutih racuna Milosevicevih najblizih saradnika i naglasio da resavanje tog pitanja prepusta redovnoj proceduri i saradnji sa svajcarskom vladom. Svajcarska je ukinula ekonomske sankcije, ali su i dalje zamrznuti racuni Milosevicevih saradnika na kojima, kako se procenjuje, ima 58 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: