SREDER UKAZAO NA NEOPHODNOST MILOSEVICEVOG ODLASKA U HAG

Izvor: B92

Nedelja, 15.10.2000.

21:36

Default images
Izvestavajuci o poseti Vojislava Kostunice Bijaricu i susretu sa predstavnicima drzava i vlada evropske petnaestorice, berlinski "Velt am Zontag" skrece paznju da je jugoslovenski predsednik izjavio kako je saradnja sa Haskim tribunalom vazna, ali nije prioritet, javlja Fonet. Nasuprot ovome stavu, list navodi reci nemackog kancelara Sredera da medjunarodna zajednica i Nemacka nece prestati da ukazuju na neophodnost da Milosevic bude izrucen Haskom tribunalu. "Ukidanje sankcija je nacelno uspelo", izjavio je bivsi nemacki ministar Klaus Kinkel, "ali gospodinu Kostunici bi trebalo objasniti da se to moze nastaviti samo ako bude napretka u izgradnji demokratskih stuktura". Uz to, prema Kinkelovom misljenju, ide izrucenje Milosevica Hagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: