Visoke kazne za utaju poreza

Izvor: B92

Utorak, 04.05.2004.

16:06

Default images

Mlađan Dinkić je u utorak najavio da će kazne za poresku utaju ubuduće biti i do 20 puta veće od utvrdjenog poreza.

"Predlogom izmena i dopuna Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji predvidjeno je da se za nepodnošenje poreske prijave propisuje novčana kazna u iznosu od dvostruke do dvadesetostruke vrednosti utvrdjenog poreza", rekao je Dinkić, prezentujući paket ekonomskih zakona koji će se naći na dnevnom redu sednice Skupštine Srbije u sredu.

Najniži iznos kazne za utaju poreza, kako je predloženo, je 5.000 dinara, a za kašnjenje u podnošenju poreske prijave 2.000 dinara. Prema sadašnjim propisima, poreski obveznik koji u propisanom roku ne prijavi svoje obaveze plaća kaznu u iznosu od pet odsto od vrednosti poreza, a najniža je 2.000 dinara.

Poreska policija će, prema rečima Dinkić, uskoro krenuti u akciju otkrivanje magacina u kojim se skladišti roba na koju nisu plaćeni porez i carina, a nedozovljeno skladištenje će se tretirati kao krivično delo. "Tokom maja će svi poreski obveznici biti upozoreni da u odredjenom roku plate porez koji je dospeo za naplatu, a posle toga će uslediti stroga kontrola i naplata kazni", naglasio je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: