Koštunica: Nije bilo pregovora sa Legijom

Izvor: B92

Utorak, 04.05.2004.

13:05

Default images

Premijer Vojislav Koštunica izjavio je da je i sam bio iznenadjen predajom Milorada Lukovića Legije MUP-u Srbije.

Koštunica je ponovio  da Vlada nije pregovarala sa Lukovićem o njegovoj predaji: „Vlada Srbije nije ohrabrila gospodina Legiju da se preda. Gospodin Legija se sam predao. U ovom trenutku je jedna stvar važna, da za svaki sudski proces, pogotovo težak kao što je ovaj, u interesu je materijalne istine da sudu stoji na raspolaganju što više optuženih, da oni budu živi, a ne mrtvi, da bude što više svedoka i materijalnih dokaza, da materijalni dokazi ne budu uništavani. To je sa predajom Milorada Lukovića obezbeđeno“, kazao je Koštunica.

Potpredsednik Vlade Miroljub Labus ocenio je da predajom Lukovića  proces optuženima za ubistvo premijera Zorana Djindjića dobija svoj smisao. „Mene ne interesuju motivi njegove predaje, već šta će on da kaže“, rekao je Labus. Reagujući na tvrdnje Lukovićevih advokata da je u Srbiji stvorena povoljna politička klima za njegovu predaju, Labus je rekao: “Time što su rekli, napravili su medveđu uslugu vladi, kao vlada je nešto radila, pa se on predao, a prethodna vlada nije radila. Njegova je odluka da se preda i vlada nije ni na koji način razgovarala, ni pregovarala, ni podsticala. On je odlučio šta je odlučio, a bilo bi mnogo bolje da advokati vode računa o činjenicama i da dokazuju, i kada bi imali manje političkih izjava bilo bi mnogo bolje”, rekao je Labus.

Na pitanje kako je moguće da Milorad Luković dodje do svoje kuće u Beogradu, a da ga niko, iako se nalazi na svim poternicama, ne primeti, Labus je odgovorio: „Ne znam kako je došao, na kraju krajeva Beograd nije mali grad i nije jednostavno otkriti gde se nalazi. I prethodna i ova vlada su ga tražile, i prethodna i ova policija. Nisu uspeli da ga nađu, ali to je druga priča, priča za otkrivanje krivičnog dela prikrivanja“. Labus je naveo i da je policija dužna da otkrije i saopšti kod koga se Milorad Luković Legija skrivao 14 meseci, jer su ti ljudi pomaganjem učinili krivično delo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: