Šutanovac: MUP nije ni mogao da pregovara

Izvor: B92

Utorak, 04.05.2004.

12:13

Default images

Funkcioner DS Dragan Šutanovac kaže da dogovor o predaji Legije, ako ga je bilo, nije mogao biti pravljen na nivou MUP.

„Izjava ministra Jočića da policija nije pregovarala o predaji Lukovića je logična, jer MUP nije ni imao razloga da pregovara s njim o budućim dešavanjima na sudu. Ako je dogovora uopšte bilo, to je činjeno eventualno na nivou specijalnog tužilaštva ili par uticajnih ljudi“, rekao je Šutanovac u „Kažiprstu“ Radija B92.

Šutanovac, član Predsedništva Demokratske stranke, odbacuje mogućnost da Milorad Luković dobije status svedoka-saradnika u procesu okrivljenima za ubistvo premijera Đinđića. 

„Bilo bi apsurdno da se tako nešto desi i prosto je nezamislivo da čovek za koga svi tvrde da je jedan od organizatora grupe koja je optužena za niz najtežih krivičnih dela bude svedok-saradnik, da praktično bude skinut s optužnice. Ako postoji dogovor, to će biti urađeno nekako drugačije, a kakav bi dogovor mogao da bude – to je trenutno u domenu naučne fantastike“, kaže Šutanovac.

Demokratska stranka, prema njegovim rečima, nema szananja da je bilo ko iz bivše vlade učestvovao u krivičnim delima s kojima bi Luković mogao da ih pred sudom, eventualno, poveže. „Sve što Milorad Luković bude govorio pred sudom moraće da se posmatra pod lupom jer sumnjam da će biti iskren i postoji mogućnost da će žrtvovanje Đinđića u sudu biti nastavljeno“, zaključuje Šutanovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: