RTV B92 protestuje zbog napada

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.05.2004.

16:45

Default images

RTV B92 najoštrije protestuje povodom napada na svog novinara koji je izveštavao o hapšenju Milorada Lukovića Legije.

Reporteru RTV B92 Mašanu Lekiću, nedaleko od Lukovićeve kuće, ispred koje se Luković i predao policiji, u nedelju kasno uveče dvojica napadača otela su i polomila televizijsku kameru. Napadači,  koji su se predstavili da su iz Lukovićevog obezbeđenja, prvo su pitali Lekića za koju televiziju radi, a kada je on rekao B92, kameru su razbili o zemlju.

RTV B92 najavila je podnošenje krivične prijave protiv nepoznatih napadača, a od nadležnih je zahtevala brzu i efikasnu istragu i izvođenje odgovornih pred lice pravde. RTV B92 je posebno ukazala da je svaki napad na novinara na profesionalnom zadatku, napad na istinu, a brzina i efikasnost sa kojom nadležni organi reaguju, indikator svakom mediju i novinaru o granicama slobode štampe u društvu. Ono što ovaj slučaj čini posebno opasnim je što je neko od građana Srbije želeo da sakrije detalje o hapšenju prvooptuženog za ubistvo predsednika vlade, i to upravo uoči Svetskog dana slobode štampe koji se danas, u organizaciji UNESCO-a obeležava u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: