O'Donel: Mediji napredovali

Izvor: FoNet

Ponedeljak, 03.05.2004.

12:40

Default images
Stalni koordinator UN u SCG Frensis O'Donel ocenio je da je u SCG u oblasti medija postignut velik napredak.

O’Donel je u ponedeljak, povodom obeležavanja Svetskog dana štampe, u pisanoj izjavi naveo da je to podatak koji daje nadu da će odgovorno istraživačko novinarstvo ponovo početi da funkcioniše i da će ono nadvladati senzacionalizam.

"Političari su pažljiviji i s poštovanjem se ophode s medijima, ponovo se uspostavljaju veze među kolegama, a glasovi žena zauzimaju sve važniju poziciju u javnom domenu", navodi on.
U izjavi se dodaje da je privatizacija medija stvorila pogodnije tle za razvoj nezavisnog novinarstva. O'Donel je naveo da jezik mržnje i politička ubistva novinara treba da postanu prošlost u SCG i regionu kako bi bili izbegnuti novi konflikti i narušavanje stabilnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: