Prve ocene advokata

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.05.2004.

10:22

Default images

Advokat porodice Đinđić Rajko Danilović izjavio je za B92 da je predaja Milorada Lukovića korisna po sudske procese.

“Predaja je korisna za procese zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića i bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića, ali je pitanje zašto se on predao, s kim je pregovarao oko predaje i šta mu je obećano. “Taj neko nije mogao mnogo da mu obeća, jer je Luković organizator i ne može mu biti dodeljen status saradnika-svedoka”, kaže Danilović.

Jedan od advokata Milorada Lukovića Momčilo Bulatović izjavio je za B92 u ponedeljak rano ujutro da nije zvanično obavešten o hapšenju. Na pitanje šta će dalje proceduralno da se dešava, Bulatović odgovara: “Nema tu nikakvih problema. Policija ima prava da donese odluku o zadržavanju Lukovića do 48 sati, obavestiće branioca o njegovom zadržavanju i o izjavi, ako budu planirali da je uzimaju i ako on bude hteo da je da, kako bi branilac u momentu uzimanja izjave bio prisutan”, kaže on.

Nenad Vukasović, advokat Zvezdana Jovanovića, optuženog za ubistvo Đinđića, rekao je da hapšenje Lukovića znači preokret u suđenju za ubistvo premijera. “Kao branilac Jovanovića, stalno sam govorio da se ‘Sablja’ zaustavila na određenom nivou i nije zašla u pitanje odgovornosti nekih iz vlasti. Videćemo kako će sve dalje da se dešava, ali u svakom slučaju biće spomenuti sigurno i neki iz vlasti, iz Demokratske stranke i ostali, da vidimo šta se to sve dešavalo tog 12. marta i zbog čega je, konačno, Đinđić i ubijen”, rekao je Vukasović.

Advokat Božo Prelević ocenio je da će predaja Milorada Lukovića razjasniti neke stvari u mnogim procesima. "Očekujem da će se pojaviti neki novi dokazi i neka njegova istina, koja može za neke biti i neprijatna", rekao je Prelević za Betu. Prelević, advokat Đinđićevog telohranitelja Milana Veruovića, smatra da Luković može dobiti status svedoka-saradnika, ali u ekstenzivnom tumačenju Zakona po kojem se taj status dodeljuje. Prelević je ocenio da taj Zakon nije precizan i da je već bilo dosta prigovora na njegove odredbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: