O'BRAJEN: KORIST ZA CITAV REGION

Izvor: B92

Nedelja, 15.10.2000.

07:59

Default images
Savetnik americkog predsednika za Balkan Dzejms O'Brajen izjavio je u subotu uvece da "promene u Beogradu predstavljaju veliku priliku za region u celini i da ce citav region imati koristi od onoga sto se dogodilo u Srbiji". O'Brajen je novinarima u Pristini naglasio da politicka tranzicija u Jugoslaviji jos uvek nije zavrsena i da Milosevicevi saveznici treba da budu uklonjeni sa svojih pozicija u Saveznoj vladi i Vladi Srbije, javlja Beta. "Prioritet Vojislava Kostunice je da ukloni Milosevica sa bilo kog polozaja koji nosi politicki uticaj i mi ce nastaviti da radimo na tom cilju, koristeci sva sredstva koja nam stoje na raspolaganju", naglasio je O'Brajen. On je naveo da se SAD zalazu za stvaranje samouprave na Kosovu i naglasio da, tek po njenom uspostavljanju, treba razmotriti pitanje statusa Pokrajine. O'Brajen je insistirao i na stavu da Srbi imaju pravo da zive na Kosovu i da im treba omoguciti povratak, navodeci da bi Srbija trebalo da oslobodi kosovske Albance koji se nalaze u zatvorima u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: