USKORO BALKANSKI SAMIT

Izvor: B92

Nedelja, 15.10.2000.

08:00

Default images
Premijer Grcke Kostas Simitis izjavio je kasno u subotu uvece da ce se "veoma uskoro" odrzati balkanski samit u Ohridu, za koji je predsednik SRJ Vojislav Kostrunica vec prihvatio poziv. "Do polovine novembra Kostunica ce posetiti Atinu", rekao je Simitis grckim novinarima tokom povratka iz Bijarica, prenosi Beta. Mediji su preneli da "ideja i inicijativa" za balkanski samit pripadaju Simitisu koji je "iskoristio" predlog predsednika i premijera Makedonije, Borisa Trajkovskog i Ljupceta Georgijevskog, za izdavanje zajednicke deklaracije balkanskih zemalja o zbivanjima u SRJ posle izbora 24. septembra. Odgovarajuci na predlog iz Makedonije, Simitis je ponudio protiv-predlog o tome da ona organizuje konferenciju sefova drzava ili vlada balkanskih zemalja, "sto su prihvatili ostali lideri, ukljucujuci g. Kostunicu", preneto je u Atini. Simitis je posle sastanka s Kostunicom u subotu u Bijaricu izjavio da "ne moze da zamisli Evropu bez Jugoslavije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: