ZURNAL DI DIMANS: DIRLJIV DOCEK KOSTUNICI U BIJARICU

Izvor: B92

Nedelja, 15.10.2000.

17:21

Default images
Francuski list "Zurnal di dimans" u nedelju istice da je jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica na samitu Evropske unije bio "u zagrljaju Evrope" i da su "evropska Petnaestorica priredila dirljiv docek Kostunici, kao znamenju jugoslovenskog preporoda", prenosi Beta. "Zurnal di dimans" smatra da su lideri Evropske unije, time sto su prilikom njegovog prvog putovanja u inostranstvo, u Bijaricu primili Kostunicu, "kao olicenje ponovno upostavljene demokratije u Jugoslaviji", "direktno otvorili vrata jednom istorijskom dogadjaju medju evropskim narodima". "Poseta ovog novog junaka sa Balkana", smatra francuski list, morala bi da utice i na to da Evropska unija smogne snage i da dovrsi svoju mukotrpnu unutrasnju reformu i preustrojstvo kako bi na susretu na vrhu evropske Petnaestorice, pocetkom decembra u Nici, bile postavljene i osnove novog sporazuma Unije, prevashodno s ciljem da se omoguci ulazak novih clanica u clanstvo evropske petnaestorice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: