BEOGRADSKI SPS TRAZI PROMENE U VRHU STRANKE

Izvor: B92

Subota, 14.10.2000.

02:28

Default images
Izvrsni odbor beogradskog odbora Socijalisticke partije Srbije uputio je pismo Slobodanu Milosevicu u kome je, "zbog pogresnih procena pre izbora i pogresnih i haoticnih odluka u postizbornom periodu", zatrazio promene u najvisem rukovodstvu partije, pise "Glas javnosti". List je preneo integralni tekst pisma sa sednice Izvrsnog odbora Gradskog odbora SPS Beograda koja je odrzana 11. oktobra uvece i na kojoj je ocenjeno da se SPS "nalazi u dramaticnom stanju posle puca koji je izveo DOS". "Nasa mreza je ostala bez jasnih instrukcija u kriticnim situacijama, a nasi ljudi su ostavljeni sami sebi", navodi se u ovom tekstu i naglasava da su "partiju izdali ili su pogresne odluke donosili drzavni organi i deo partijskog rukovodstva". Celnici beogradskog SPS su izrazili uverenje da se "zbog opstanka partije" njeno jedinstvo "moze sacuvati samo promenama u rukovodstvu Socijalisticke partije Srbije" i stoga predlozili Milosevicu da "sazove hitnu sednicu Glavnog odbora SPS na kojoj bi se utvrdili jasni pravci dalje strategije i taktike delovanja" i "izvrsile promene u najvisem rukovodstvu SPS". "U nove izbore moramo ici sa novim rukovodstvom jasno cuvajuci identitet nase partije", navodi se u zakljuccima u kojima se ocenjuje i da se oni Beogradjani koji su glasali za Milosevica sada, "ne toliko zbog poraza na izborima i nasilja DOS-a kome su izlozeni, vec vise zbog odsustva jasnih stavova i aktivnosti Glavnog odbora SPS, osecaju ponizeni i napusteni". "Zbog postovanja prema Vama (Milosevicu), sa ovim stavovima necemo izlaziti u javnost i sa njima ce biti upoznata samo nasa partijska mreza", zakljucuje se u tekstu, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: