KOSTUNICA DEMANTUJE DA VODI PROAMERICKU POLITIKU

Izvor: B92

Subota, 14.10.2000.

08:12

Default images
Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica demantovao je u petak ocene da ce navodno sprovoditi proamericku politiku. "Zelim da demantujem glasine koje su se pojavile sa svih strana, prema kojima onaj ko je dosao na vlast u SRJ, posle Slobodana Milosevica, mora u potpunosti da se okrene prema Zapadu i da sprovodi proamericku politiku, kako je to bio slucaj u nekim susednim zemljama", rekao je Kostunica u intervjuu za rusku agenciju Interfaks, uoci odlaska na samit u EU u Bijaricu. On je naglasio da teznja demokratske vlasti u SRJ o ukljucivanju u evropske integracije ne treba da znaci da time tezi raskidu veza sa Rusijom. Prema njegovim recima, rukovodstvo SRJ htelo bi da uspostavi "neophodan balans u Evropi i da ima svestrane odnose i saradnju sa Rusijom". Upravo to odgovara interesima Moskve i Beograda, rekao je Kostunica Interfaksu. On je saopstio da ga je predsednik Rusije Vladimir Putin nedavno ponovo pozvao da poseti Moskvu i naglasio da ce to uciniti "cim bude bio u mogucnosti", prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: