DRECUN: AKO NASTAVI SA SNP, KOSTUNICA CE RAZBITI JUGOSLAVIJU

Izvor: B92

Subota, 14.10.2000.

14:00

Default images
Potpredsednik Narodne stranke Predrag Drecun izjavio je da ce predsednik SRJ Vojislav Kostunica biti "direktan krivac za raspad Jugoslavije" ukoliko ne bude promenio odluku da funkciju saveznog premijera ponudi Socijalistickoj narodnoj partiji. On je agenciji Beta rekao da NS nije zainteresovana za ucesce u takvoj vladi i da se nakon Kostunicine odluke cak postavlja pitanje opravdanosti predstojecih razgovora NS i DPS s DOS o novoj drzavnoj zajednici. "NS je zatecena i iznenadjena Kostunicinom odlukom. Mi smo podrzali Kostunicu jer smo za cvrstu zajednicu, ali on ovim potezom ne doprinosi integraciji Jugoslavije vec podgreva snage koje ce je razbiti", rekao je on. Drecun je upitao predsednika SRJ kakve je garancije dobio od SNP da ta partija nece napraviti levicarsku Vladu i mozda vratiti Slobodana Milosevica u politicki zivot kao potpredsednika vlade ili ministra odbrane. "Ukoliko zeli da se ojaca Jugoslavija, Kostunica treba da pusti vlasti Crne Gore i Srbije da se dogovore, a ne da dozvoli da Crnu Goru predstavlja manjina," rekao je on. Potpredsednik NS je izrazio nadu da ce jugoslovenski predsednik, kako je rekao, "ispraviti gresku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: