PROBLEM ZATOCENIH SRBA NA KOSOVU

Izvor: B92

Subota, 14.10.2000.

16:43

Default images
Predsednik Udruzenja kidnapovanih i nestalih lica sa Kosova i Metohije Ranko Djinovic, obratio se u subotu javnosti na konferenciji za novinare u Medija centru, apelujuci na problem zatvorenih i kidnapovanih lica u ovoj pokrajini nakon politickih promena u zemlji. "Obradovani ovim narodnim buntom, ne zelimo da demokratski valovi izbace na povrsinu samo jedan problem a da nas problem, na neki nacin, dozivi potop i zato smo danas ovde, jer smo prethodnih dana culi nama drage glasove da se mnogi zalazu za oslobadjanje albanskih zatvorenika sto je i bio nas stav, no, medjutim, nismo culi da je iza predsednika Kostunice neko pomenuo i problem zatocenih Srba", kaze Djinovic. Ranko Djinovic je podsetio da ovo Udruzenje poseduje imena oko 200 kidnapera, od kojih se neki danas nalaze na vaznim funkcijama u Kosovskom zastitnom korpusu, kao i na pokretne logore za nealbance na Kosovu i pri tom pokazao fotografije tih lokacija oko Pristine i Gnjilana. "Predsedniku SRJ Vojislavu Kostunici vec je prosledjena dokumentacija ovog udruzenja", rekao je Djinovic. Vesna Boskovic, predstavnik Udruzenja kidnapovanih i nestalih lica u Pristini, upozorila je na problem identifikacije tela nestalih osoba naglasivsi da je saradnja sa medjunarodnim organizacijama na Kosovu do sada bila neadekvatna po ovom pitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: