Mojsiju završio posetu Kosovu, zadovoljan napretkom

Izvor: B92

Petak, 23.04.2004.

21:30

Default images

Albanski predsednik Alfred Mojsiju završio je u petak posetu Kosovu, tokom koje je o stanju nakon martovskog nasilja i odnosima Kosova i Albanije razgovarao sa najvišim međunarodnim i lokalnim zvaničnicima. Uprkos prošlomesečnim nasilnim događajima, Kosovo nastavlja da radi za svoju budućnost, ocenio je Mojsiju na kraju dvodnevne posete, prva zvanične posete jednog šefa albanske države toj pokrajini.

Mojsiju je na konferenciji za novinare rekao da Prištinu napušta sa najpozitivnijim utiscima i založio se za produbljivanje saradnje Kosova i Albanije, pošto je, kako je rekao, primetio nedostatke u nekoliko oblasti, posebno u oblasti obrazovanja. Predsednik Albanije je ocenio značajnim stav Vlade Kosova da sva šteta pričinjena tokom martovskih nereda bude sanirana. Albanija će, kako je dodao, nastaviti da podržava Kosovo diplomatskim sredstvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: