Holkeri i Mojsiju o Kosovu

Izvor: B92

Četvrtak, 22.04.2004.

13:03

Default images

Šef UNMIK-a Hari Holkeri i predsednik Albanije Alfred Mojsiju ocenili su posle susreta u četvrtak u Prištini da je pitanje statusa Kosova potrebno što pre rešiti. Kako za B92 javlja novinar UNMIK- radija Zoran Ćulafić, Holkeri je na zajedničkoj  konferenciji za novinare rekao da je Albanija pravi sused Kosovu, pozdravio napore Tirane na smirivanju tenzija tokom martovskih nemira na Kosovu i kao jedan od ciljeva naveo puno angažovanje na primeni standarda za Kosovo, što podrazumeva i povratak Srba u kosovske institucije. Mojsiju je ocenio da je UNMIK postigao dobre rezultate i da je sada neophodno udvostručiti ovlašćenja kosovskih institucija i što pre rešiti pitanje konačnog statusa Kosova kako bi bio smanjen prostor za delovanje ekstremista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: