MILOSEVIC NEMA INSTRUMENTE ZA SPROVODJENJE NAREDJENJA

Izvor: B92

Petak, 13.10.2000.

13:38

Default images
Predsednik Demokratske stranke Zoran Djindjic izjavio je u petak da Slobodan Milosevic jos uvek pokusava da mobilizuje svoje ljude, ali da vise nema instrumente za sprovodjenje naredjenja. Predsednik DS je ocenio da Milosevic trenutno moze da se oslanja samo na pojedince bez instrumenata vlasti, kakvi su sef Generalstaba, sef tajne sluzbe i sef beogradske policije. "Ti ljudi se rukovode licnim interesima, jer bi zeleli toliko toga da prikriju. Boje se odlaska u penziju, jer bi njihovi naslednici mogli da pocnu krivicno da ih gone. On je takodje izjavio da je "Milosevic privatno lice i da pokusava da utice preko telefona, izdaje naredjenja i pokusava da mobilise svoje ljude". Djindjic je najavio potrebu da Milosevic bude izveden pred sud zbog krsenja zakona u Jugoslaviji. "Pred nama su dva zadatka: s jedne strane moramo izolovati Milosevica u toj meri da vise nema nikakvog uticaja. S druge strane, moramo da utvrdimo sta je kao predsednik radio nezakonito. Rec je o falsifikovanju rezultata izbora, atentatima, nerazjasnjenim ubistvima. Zelimo da utvrdimo u kojoj je meri on, kao predsednik, bio odgovoran za to", rekao je Djindjic.

Na pitanje nije li Kostunica umesto na samit Evropske unije u Bijaric trebalo najpre da ode u susedne zemlje i izvini se za ratove iz proteklih godina, Djindjic je rekao da "ne veruje da Kostunica ima neke veze sa tim" i da "kolektivne krivice nema". "To je stvar starog rezima, Milosevica i njegovih ljudi. Osim toga, moraju se rascistiti neke stvari - to nisu bili narodni ratovi, ratovale su elite i grupe sa nacionalnim programima. Tu se mora utvrditi odgovornost", rekao je Djindjic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: