Veruović: Đinđić kritikovao rad Jovanovića, Mihajlovića, Rašete, Kolesara...

Izvor: SRNA

Utorak, 20.04.2004.

18:01

Default images

Milan Veruović, šef ličnog obezbeđenja pokojnog premijera Zorana Đinđića, završio je davanje iskaza pred specijalnim sudom u Beogradu, rekavši da je Đinđić oštro kritikovao rad Čedomira Jovanovića, šef kluba poslanika DOS-a, Dušana Mihajlovića, tadašnjeg šefa policije, i ministra za saobraćaj Marije Rašeta Vukosavljević. Naglašavajući da prenosi samo ono što je čuo od samog Đinđića, on je rekao da je premijer hteo da zameni Nemanju Kolesara, šefa svog Kabineta, a da je nešto ranije raskinuo saradnju sa Vladimirom Bebom Popovićem. Veruović je dodao i da je Đinđić tražio od Janjuševića da smeni tadašnjeg šefa BIA-e Milorada Bracanovića, ali je Janjušević to otezao, pa je Bracanović smenjen tek tri meseca posle.

Veruović je svedočio i da mu je Đinđić rekao kako se međunarodnoj zajednici neće dopasti njegove aktivnosti u vezi sa Kosovom i Metohijom i insistiranje na vraćanju vojske i policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: