Pripadnici Žandarmerije sa oznakom JSO na suđenju za ubistvo Đinđića

Izvor: B92

Utorak, 20.04.2004.

15:17

Default images

Pripadnici žandarmerije i bivši pripadnici "Crvenih beretki" u utorak su se na suđenju za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića pojavili u majcama sa znakom Jedinice za specijalne operacije, koja je rasformirana tokom akcije Sablja. Ovao se dogodilo se u trenutku kada je pred specijalnim sudom, svedočio Milan Veruović koji je ranjen prilikom atentata na Đindjića. Komandant Žanrdarmerije Goran Radosavljević u izjavi za B92, međutim, kaže da je u toku razgovor sa petoricom pripadnika Žandarmerije koji su bivši pripadnici JSO-a: “Šest pripadnika Žandarmerije koji su inače došli iz Jedinice za specijalne operacije, danas nisu radili, bio im je slobodan dan i oni su se van radnog vremena, sa oznakama rasformirane JSO, pojavili u sudnici. Naši organi unutar Žandarmerije, za kontraobaveštajnu delatnos su ih odveli u našu bazu i u toku je razgovor sa njima i videćemo koji su motivi po završetku razgovora. Onda ćemo obavestiti javnost”, kazao je Radosavljević.

Na pitanje da li je uopšte potrebno ispitivati motive koji su svima očigledni Goran Radosavljević kaže: “Ja ne bih govorio o tome koji su motivi. To će utvrditi istražni organi, a u skladu sa time kakva je povreda radnih obaveza i dužnosti u pitanju i u skladu sa tim će biti i sankcije”.

Komentator nedeljnika "Vreme" Miloš Vasić smatra da je pojavljivanje "lepo ošišanih momaka u njihovim majcama", očigledna politička demontracija: "To je politička poruka, koja glasi ‘mi smo još tu, mi postojimo’ i implicite znači da je Zorana Đinđića trebalo ubiti, ako sam ja to dobro razumeo. Na svu sreću, komanda Žandarmerije je preuzela odgovarajuće mere i ja se nadam da će te mere ići do kraja, tj. do izbacivanja tih ljudi iz sastava Žandarmerije, pošto im tamo, očigledno, nije mesto”, rekao je Vasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: