Veruović svedočio na suđenju za ubistvo Đinđića

Izvor: B92

Utorak, 20.04.2004.

09:15

Default images

Bivši šef obezbeđenja bivšeg srpskog premijera Zorana Đinđića ponovio je u utorak pred Specijalnim sudom u Beogradu da je prilikom atentata na Đinđića čuo tri pucnja. Veruović, koji je tada bio ranjen, detaljno je opisao atentat na Đinđića ispred Vlade Srbije, 12. marta prošle godine. On je rekao da je prilikom dolaska u Vladu Srbije, radio vezom pokušao da uspostavi kontakt sa šefom obezbeđenja zgrade, ali da mu je to uspelo tek iz trećeg pokušaja. Veruović je kazao da je Đinđiću pomogao da izađe iz automobila i da se okrenuo da zatvori vrata, kada je začuo pucanj i jauk premijera. On je dodao da je nakon toga začuo mnogo glasniji pucanj, koji ga je pogodio. Svedok je dodao da je čuo i treći pucanj i da je video da je taj metak pogodio zid na zgradi vlade.

Veruović je opisao i neuspešni atentat na premijera kod hale Limes na Novom Beogradu u februaru 2003. godine. Rekao je da je tada ustanovljeno da je kamion koji je vozio Dejan Milenković Bagzi bio neregistrovan, da Milenković nije imao dokumenta i da se čudno ponašao. Veruović je kritikovao stanje u MUP-u Srbije rekavši da pripadnici Đinđićevog obezbeđenja nisu mogli da dobiju pancire, i pored upornog insistiranja, kao i da je blindirani automobil Audi, koji je bio potreban za obezbeđenje, više meseci bio kod supruge bivšeg predsednika SRJ Mirjane Marković.

Veruović je kazao da je jedan od pripadnika obezbeđenja premijera, 9. marta, tri dana pred ubistvo Đinđića ispred zgrade vlade primetio optuženog Vladimira Milisavljevića, zvanog Vlada Budala. Svedok je naveo da je izvesni doktor Resavić iz Kliničkog centra bio u vezi sa Miloradom Lukovićem-Legijom, kao i da se on nalazio u Urgentnom centru kada je dovezen Đinđić posle atentata. Resavić je prema Veruovićevim rečima, bio privođen od strane MUP-a Srbije, jer ga je telefonska kartica mobilnog telefona dovela u vezu sa grupom koja je optužena. On se sada nalazi u Kanadi, dodao je Veruović.

Bivši šef obezbeđenja Đinđića je rekao da premijer nikada nije išao u Šilerovu ulicu, gde je bilo sedište kriminalnog zemunskog klana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: