SAINOVIC: MILOSEVIC U BEOGRADU, KONGRES BIRA PREDSEDNIKA

Izvor: B92

Petak, 13.10.2000.

16:24

Default images
Funkcioner Socijalisticke partije Srbije Nikola Sainovic izjavio je da je Izvrsni odbor te stranke odbacio zahtev niskih socijalista da smeni Slobodana Milosevica sa mesta predsednika stranke, javlja Radio B92. Na prvoj konferenciji za novinare nakon demonstracija 5. oktobra u Beogradu, Sainovic je rekao da Kongres SPS, "bira predsednika partije". "Milosevic je u Beogradu i srecemo se svakodnevno", rekao je Sainovic na pitanje gde je sada bivsi predsednik SR Jugoslavije. On nije zeleo da kaze da li strahuje da ce biti izrucen Haskom trubunalu, koji ga je optuzio za ratne zlocine, i tome je kratko rekao: "Mi smo imali jasan stav o Haskom tribunalu, razliciti politicki subjekti u Jugoslaviji su, takodje, imali svoj stav o tome i sad ce imati priliku da pokazu sta stvarno o tome misle".

Na pitanje kakvi su odnosi SPS i Socijalisticke narodne partije Crne Gore, Sainovic je rekao da su odnosi "stabilni" i da su predstavnici dve partije "u stalnom kontaktu". "Kako ce se fomirati jugoslovenska vlada, videcemo nakon konsultacija koje treba da inicira predsednik SRJ Vojislav Kostunica i kada posle konsultacija odredi mandatara", rekao je Sainovic. Zamoljen da prokomentarise dogadjaje od 5. oktobra, Nikola Sainovic je odgovorio: "Mislim da su elementi delovanja od cetvrtka u podne pa nadalje imali elemente puca - to su neovlasceni ulazak u institicuje i preuzimanje vlasti u institucijama uz pretnju oruzjem".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: