MILOVANOVIC: ASNS I DOS NISU ORGANIZOVALI SMENU DIREKTORA

Izvor: B92

Petak, 13.10.2000.

16:14

Default images
Predsednik Asocijacije nezavisnih sindikata Srbije Dragan Milovanovic u petak je rekao da taj sindikat, kao ni Demokratska opozicija Srbije, nisu organizovali smenu direktora i upravnih odbora u preduzecima u Srbiji. Kako javlja Beta, Milovanovic je na konferenciji za novinare rekao da ASNS i DOS "nisu pokrenuli hajku na direktore", ali i da je "sasvim razumljiv bes i gnev radnika koji su poslednjih 10 godina ziveli na margini" i cije je nezadovoljstvo usmereno na direktore koji su "svi" bili clanovi Socijalisticke partije Srbije i Jugoslovenske levice i od toga "imali velike koristi". Milovanovic je dodao da su krizni stabovi u preduzecima formirani sa ciljem da se zastiti imovina firmi, spreci iznosenje tehnicke opreme, kao i transfer finansijskih sredstava. On je kazao da taj sindikat podrzava smenu direktora u preduzecima u kojima su ih radnici smenili i dodao da osudjuje pokusaje smenjivanja rukovodstva u preduzecima koje pokusavaju da izvrse radnici koji nisu zaposleni u tim preduzecima, i koji se predstavljaju kao clanovi DOS. Milovanovic je kazao da se ovih dana radnici preduzeca u Srbiji "masovno ukljucuju" u ASNS i da Samostalni sindikat Srbije "skoro i ne funkcinise jer nema clanstva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: