Mediji mogu da prenose sednice Skupštine SCG

Izvor: B92

Petak, 16.04.2004.

11:04

Default images

Predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore Zoran Šami i predsednici poslaničkih klubova dogovorili su se o tome da zainteresovanim eletronskim medijima budu omogućeni direktni prenosi skupštinskih sednica.

Šami je izrazio u petak očekivanje da će formiranje Suda državne zajednice i izbor Generalog sekretara skupštine biti obavljeno na narednoj skupštinskoj sednici koja je zakazana za 5. maj. Na konferenciji za novinare održanoj nakon sednice Šami je izrazio zadovoljstvo izborom ministara odbrane, za ekonomske odnose sa inostranstvom i spoljnih poslova i dodao da taj izbor vodi skorom završetku konstituisanja parlamenta i organa državne zajednice.

On je kazao da Generalni sekretar Skupštine SCG nije izabran zbog toga što crnogorska vladajuća koalicija, koja predlaže sekretara, nije uspela da se dogovori oko zajedničkog kandidata. Šami je, takođe, izrazio zadovoljstvo izborom stalne delegacije Skupštine SCG u parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope jer će se, kako je kazao, na narednoj sednici u Strazburu raspravljati i o Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: