BULATOVIC I VUKOVIC O PREDSTOJECIM RAZGOVORIMA SA KOSTUNICOM

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2000.

23:18

Default images
Uoci razgovara sa predsednikom Jugoslavije Voijislavom Kostunicom, potpredsednik Socijalisticke narodne partije Crne gore Predrag Bulatovic u izjavi za B292 kaze da smatra da se mora ispostovati ustavna procedura i da se SNP-u poveri mandat predsednika Savezne vlade.

"Upoznati smo da je u nekoliko javnih obracanja gospodin Kostunica za to mesto pominjao ime Zorana Zizica i moje, i nasa partija je spremna da prihvati taj mandat. Mi o tome zelimo konkretno da razgovaramo sa Vojislavom Kostunicom. Takodje, necemo biti zatvoreni ni za koga, prihvaticemo sve koji mogu da doprinesu verifikaciji Jugoslavije u svetu", istakao je Bulatovic. Predrag Bulatovic je rekao da se Milo Djukanovic "u ovom trenutku protivi celom svetu, ali da je Socijalisticka narodna partija Crne gore spremna da razgovara sa DPS, kako bi se prevazisli novonastali problemi i sto pre uspostavilo normalno funkcinisanje savezne drzave".

"Demokratska partija socijalista ima probleme sto nije izasla na izbore, odnosno sto je njen predsednik Milo Djukanovic zbog golog opstanka na vlasti bojkotovao izbore. Spremni smo da nastavimo razgovore sa DPS, ali pravimo razliku izmedju te stranke i njenog lidera. Necemo dozvoliti da se Milo Djukanovic rehabilituje jer je on remetilacki faktor za opstanak Jugoslavije", rekao je Bulatovic.

Savetnik crnogorskog predsednika Miodrag Vukovic u izjavi za Radio B292 naglasava da Crna Gora nije ucestvovala ni u , kako se izrazio, "dosadasnjoj farsi", te da je potpuno nerealno ocekivati da ta republika podrzi i prihvati Jugoslaviju kakavu je Kostunica nasledio od Milosevica: "Necemo podrzati da gospodin Kostunica da vlast jednoj prevarantskoj i apsolutno neprihvatljivoj politickoj strukturi kao sto je SNP koja je do juce aplaudirala Milosevicu, a sada je odjedanput obukla novo odelo i pojavljuje sa kao zastitnik Jugoslavije.", naglasio je Vukovic.

Vukovic je, kakojavlja Beta, u cetvrtak izjavio da Crna Gora prihvata, kao privremeno resenje, samo ekspertsku Saveznu vladu. "Stav Crne Gore je da je SRJ prelazno rjesenje i da je moguce prihvatiti samo ekspertsku vladu koja bi funkcionisala do zavrsetka pregovora drzavnih rukovodstava Crne Gore i Srbije o novoj zajednici", rekao je Vukovic u razgovoru sa predstavnicima Posmatracke misije Evropske unije u Crnoj Gori. "Procesi u Srbiji pokazuju da se odmah treba osloboditi euforije, sanirati anarhicna ponasanja, a pokusaj konsolidacije politickih i drugih servisa porazenog beogradskog rezima, cemu svjedocimo ovih dana, najbolja je opomena da Demokratsku opoziciju Srbije i samu Srbiju cekaju velika iskusenja i tezak put do konacne pobjede", rekao je Vukovic, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: