LJ. STOJADINOVIC: MILOSEVIC NEMA VISE PODRSKU U VJ

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2000.

16:42

Default images
Vojno politicki analiticar Ljubodrag Stojadinovic ocenjuje da Milosevic nema vise nikakvu podrsku u Vojsci Jugoslavije, a pokusaji Vlade Srbije da pod svoju kontrolu sacuva policiju su potezi Milosevicevih slugu koji ne zele da izgube privilegije koje su imali. Stojadinovic smatra da su ti koraci Vlade Srbije kratkog daha i da je stavljanje policije pod svoju kontrolu zapravo stvaranje parapolicijskih odreda. On navodi da je vrlo vazno kako ce delovati specijalne i tajne jedinice policije, koje je Milosevic formirao radi ocuvanja svog i polozaja svoje familije. "Treba razbiti iluziju o tome da policija moze da bude legalna pod komandom Vlade Srbije. U policiji, pogotovu u komandnom kadru vlada haos u svakom pogledu", ocenio je Stojadinovic. On ne veruje u mogucnost masovne upotrebe policije u ocuvanju onoga sto je od Milosevica ostalo. "DOS mora da nastavi sa snaznim pritiskom na vladu Srbije, da ona podnese ostavku i da se aktivira dogovor o raspisivanju izbora u republici. To se moze uraditi tako sto bi organi pravosudja poceli da tragaju za nosiocima najveceg kriminala u Srbiji, da istazuju najvece zloupotrebe i da istrazuju sve ono sto je Srbiju ojadilo poslednjih desetak godina. Ako bi pravosudje revnosno radilo svoj posao, nikakva ostavka vlade ne bi bila potrebna i svi clanovi vlade bi bili tamo gde zasluzuju da budu. To je malo radikalniji put, ali se radi o tome da ovde postoji vakum vlasti koji moze da nbude jako opasan, najvise po gradjane i po drzavu u celini. U slucaju da ostaci Milosevica pokusaju da upotrebe silu to moze da vodi u dva scenarija – jedan je totalno rumunski, a drugi strana intervencija", podvukao je Stojadinovic za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: