Varadi: presuda Miloševiću uticaće na položaj SCG u sporu sa BiH i Hrvatskom

Izvor: Beta

Subota, 10.04.2004.

12:42

Default images

Šef tima pravnih zastupnika Srbije i Crne Gore pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Tibor Varadi izjavio je da bi položaj SCG pred tim sudom bio otežan po tužbama BiH i Hrvatske, ukoliko bi bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević pred Haškim tribunalom bio osuđen za genocid. "Ne mislim da bismo izgubili sporove pred Međunarodnim sudom pravde ako bi Tribunal osudio Miloševića za genocid, ali bi naš položaj pred sudom bio otežan", rekao je Varadi za novosadski "Građanski list" od subote.

On je objasnio da je nadležnost Međunarodnog suda pravde u sporovima BiH i Hrvatske protiv SCG još uvek sporna, odnosno sud nije odlučio da li je nadležan u tim sporovima, kao što nije odlučio ni o nadležnosti nad tužbom SCG protiv NATO zemalja zbog bombardovanja 1999. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: