Održavanje sednice parlamenta SCG dovedeno u pitanje

Izvor: B92

Subota, 10.04.2004.

11:04

Default images

Za utorak, 13. april, zakazana je sednica parlamenta SCG, na kojoj bi poslanici državne zajednice trebalo da glasaju o izmenama u sastavu Saveta ministara. Međutim, kako saznaje B92, ta sednica najverovatnije neće biti održana. Portparol crnogorske Socijaldemokratske partije Branislav Radulović za B92 kaže da poslanici iz Crne Gore najverovatnije neće prisustvovati sednici: “Gospodin Šami je zakazao sjednicu za 13. Poslanici iz Crne Gore dobili su samo poziv, a da pri tom nisu dobili ni jedan materijal, niti ko će biti u sastavu Savjeta ministara. Mi u Crnoj Gori imamo dobru poslaničku praksu da se prvo pošalju materijali, pa tek onda zakaže sjednica. Ovo može koristiti gospodinu Šamiju za ubuduće, jer pretpostavljam da 13. neće biti održana sjednica, kako je to gospodin Šami predvidio”.

U vladajućoj koaliciji Crne Gore ne postoji konsenzus o tome da li i ovog puta treba učiniti isto. Dok je Demokratska partija socijalista ranije iznela stav da, kada je kada je reč o sastavu Saveta ministara, ponuda koja je važila za prethodnu srpsku Vladu važi i za ovu, SDP traži doslednu primenu Ustavne povelje, koja predviđa da Crna Gora dobije ili resor odbrane ili resor inostranih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: