U Hagu od 19. do 23 aprila rasprave o tužbi SCG protiv NATO

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2004.

23:22

Default images

Međunarodni sud pravde saopštio je u četvrtak da će se od 19. do 23. aprila u njegovom sedištu u Hagu održati javne raprave o nadležnosti tog suda u procesu SCG protiv članica NATO, koje su 1999. godine bombardovale bivšu SRJ. Javne rasprave biće održane u vezi sa pitanjem nadležnosti tog suda u procesu u sklopu osam tužbi koje je SCG pokrenula protiv osam zemalja NATO.

Kako je saopšteno, biće održano osam javnih rasprava u sklopu tužbi o zakonitosti upotrebe sile članica NATO nad nekadašnjom Socijalističkom Republikom Jugoslavijom. Javne rasprave vezane su za slučajeve SCG protiv Belgije, protiv Kanade, Francuske, protiv Nemačke, Italije, protiv Holandije, Portugala i protiv Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: