IV Vojvodine predlaže zakon o ukidanju zakona o pomoći haškim optuženicima

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2004.

16:36

Default images

Izvršno veće Vojvodine predalo je pokrajinskoj skupštini na usvajanje Predlog zakona kojim se predviđa ukidanje zakona o pomoći haškim optuženicima, iz Novog Sada izveštava Dragan Gmizić.

Pokrajnsko Izvršno Veće izradilo je nacrt zakona kojim se predviđa  ukidanje Zakona o pomoći porodicama haških optuženika i uputilo ga poslanicima Skupštine Vojvodine.  Kako su članovi vojvođanske vlade obrazložili nedavno usvojenim Zakonom o pravima haškog optuženika i njegove porodice građani Srbije stavljaju se u neravnopravan položaj. Pored toga donošenje zakona negativno utiče na političku stabilnost u zemlji i štetno se odražava na položaj i ugled Srbije u međunarodnoj zajednici.  Novi nacrt zakona imao bi samo dva člana i za njegovo sprovođenje, prema rečima predlagača, nisu potrebna dodatna budžetska sredstva. Prvim članom van snage bi se stavio dosadšanji zakon, dok član dva kaze da novi zakon stupa na snagu osam dana nakon objavljivanja u Službenom listu. Dalja procedura nalaže da Nacrt ide pred poslanike Skupstine Vojvodine gde se očekuje, zbog stranačke vecine DS-a, LSV-a i SVM-a da će biti usvojen.

 Iz Skupstine Vojvodine zakon, u formi predloga, se šalje republičkom parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: