NOVA UPRAVA U KBC SRBIJE

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2000.

19:54

Default images
Klinicko-bolnicki centar Srbije od ponedeljka ima novu upravu, odnosno krizni stab od deset ljudi, koji pokusava da resi osnovne probleme najvece zdravstvene ustanove u drzavi, rekao je na konferenciji za novinare v.d. direktora, prof. dr Mihajlo Mitrovic. Kako javlja Radio B92, Krizni stab je u Centru zatekao dug od 700 miliona dinara, dok na racunu ima svega 1.200.000 dinara. "Najveci problem je sto se pacijenti sada neadekvatno lece, potrebna su ogromna materijalna sredstva, a rad KBC-a ovih dana zavisi od hitne humanitarne pomoci", rekao je Mitrovic. "Mi ne mozemo ziveti samo od humanitarne pomoci, nama je potrebna linija snabdevanja da bi to funkcionisalo. Postoje urgentne stvari koje moramo da resavamo, sada imamo problem grejanja i potreban nam je novac da bi se centralni sistem grejanja pokrenuo, jer imamo pacijente koji su na apsolutnoj medicinskoj potpori i ne mogu da zive bez te potpore. Resili smo problem rukovodjenja Centrom i ni u jednoj klinici ili institutu nije doslo do smene, a jedna od vaznih stavri oko koje smo se dogovorili je da politici ne bi trebalo da bude mesta u Klinickom centru Srbije", rekao je Mitrovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: