Reformisti Vojvodine šalju 530 dinara haškim optuženicima

Izvor: B92

Utorak, 06.04.2004.

22:20

Default images

Gradska organizacija Foruma žena Reformista Vojvodine sakupila je u utorak 530 dinara u akciji dobrovoljnog prikupljanja sredstava za pomoć "siromašnim osuđenicima" u Haškom tribunalu. Predsednica Foruma žena RV Vesna Reljin izjavila je novinarima na novosadskom Trgu Slobode da će novac biti upućen predsedniku Skupštine Srbije i vršiocu dužnosti predsednika republike Predragu Markoviću, sa zahtevom da bude prosleđen u Hag, jer one "ne znaju tačnu adresu u Holandiji".

Prema njenim rečima, namera Foruma žena bila je da se tom akcijom ismeje Zakon o pružanju pomoći haškim optuženicima, kao i da se vidi kakva će biti reakcija Novosađana, koji su bez zakonske obaveze ubacivali po dinar ili više u specijalne kutije. "U Hagu se ne sudi srpskom narodu, ti ljudi su optuženi, imaju ime i prezime i treba da odgovaraju za optužbe. Posle toga im treba suditi i u našoj zemlji, jer su uglavnom zaslužni za pljačkanje Srbije i to što je ovaj narod doveden u vrlo tešku situaciju", izjavila je Vesna Reljin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: