KOSTUNICA ZABRINUT STO SE NJEGOV AUTORITET KOMPROMITUJE

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2000.

17:03

Default images
Prema pisanju "Internesnel herald tribjuna", predsednik SRJ Vojislav Kostunica je u sredu uvece izjavio kako ima gotovo isto toliko problema sa svojim prijateljima koliko i sa neprijateljima u procesu tranzicije vlasti posle Slobodana Milosevica i da je zabrinut zbog toga sto se njegov sopstveni autoritet kompromituje. U tekstu koji u formi razgovora, ali ne i direktnog intervjua, objavio Stiven Erlinger, Kostunica je takodje izjavio da su neki od clanova koalicije koja je podrzala njegovu predsednicku kandidaturu, davali izjave koje nisu bile sa njim usaglasene, te da su koristili zaobilazne procedure da bi preuzeli odredjena ministarstva i preduzeca koja su vodili ljudi bliski Milosevicu. “Ne mogu da opravdam sve sto se desava”, rekao je Kostunica, a prenosi "Internesnel herald tribjun". “Na povrsini imamo mirnu demokratsku tranziciju, ali ispod se jos uvek nalazi neka vrsta ne bas predvidivog vulkana. Neki clanovi DOS-a ne narusavaju toliko moj autoritet – oni to ne mogu. Problem je u tome sto oni taj autoritet kompromituju”, zakljucio je Kostunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: