DINKIC: SRJ PRED ISTORIJSKOM SANSOM ZA BRZ OPORAVAK

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2000.

15:36

Default images
Izvrsni direktor G17 Plus Mladjan Dinkic izjavio je u cetvrtak da Savezna Republika Jugoslavija ima istorijsku sansu da brzo krene u proces privrednog oporavka koji bi, uz odgovarajuce ekonomske reforme, omogucio stabilan privredni razvoj u buducnosti. "Svedoci smo da ovih dana u nasu zemlju dolaze veoma visoke inostrane delegacije pracene finansijkim delegacijama. Svi nas obasipaju dobrim ponudama i mi, jednostavno, tu sansu ne smemo da propustimo. Mislim da ce tako biti jos naredna tri meseca", rekao je Dinkic na konferenciji za novinare. On je ocenio da se, ukoliko se hitno ne formiraju nova savezna ekspertska i privremena republicka vlada, moze doci u situaciju da "propustimo sansu da nadmasimo i obecanja koja smo dali u nasem predizbornom programu". "Upozoravam ostatke establismenta da ne koce formiranje prelazne republicke vlade, inace ce G17 Plus morati da skine kravate i ponovo uvede palice Dragoljuba Djuricica", rekao je Dinkic i apelovao na "sve ljude koji vode politicki zivot u Crnoj Gori da zaborave na medjustranacka prepucavanja, jer postoji sansa da do 14. decembra postanemo clan Medjunarodnog monetarnog fonda". On je naglasio da ce clanstvo u MMF doneti mogucnost da se preuzme prvi kredit za strukturalno prilagodjavanje, od cega ce neposrednu korist imati i gradjani Srbije i gradjani Crne Gore. "Mi imamo dva scenarija: jedan scenario je da brzo uzletimo kao Slovenija, a drugi je da idemo jako sporo kao na primer Rumunija i Bugarska", porucio je Dinkic dodajuci da smatra da gradjani zele prvi scenario. On je rekao da se moze ocekivati da vec sledece nedelje u Beograd stigne prva misija MMF-a, prenosi Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: