Amerikanac srpskog porekla komanduje Bondstilom

Pukovnik Nik Dučić, Amerikanac srpskog porekla, novi je komandant baze Bondstil kod Uroševca i Multinacionalne brigade Kfora Istok, javljaju kosovski mediji.

Izvor: RTS

Utorak, 20.03.2018.

16:20

Amerikanac srpskog porekla komanduje Bondstilom
screenshot

"Prvi sam američki oficir srpskog porekla koji komanduje Multinacionalnom borbenom grupom istok", rekao je pukovnik Dučić, navodeći da će trupe pod njegovom komandom nastaviti da pomažu razvoj stabilnog Kosova, prenosi RTS.

Na Kosovo je stigao kao komandant 79. pešadijske brigade Nacionalne garde Kalifornije i danas preuzeo dužnost od dosadašnjeg komandanta Istočnog sektora pukovnika Majkla Spraginsa.

Nik Dučić je završio ratni koledž 2014. godine, a magistrirao je na Univerzitetu Merilend kao nuklearni inženjer. Visoko školovanje počeo je na Kalifornijskom politehničkom univerzitetu.

Bio je angažovan i na projektu obuke ukrajinske vojske, smišljene kako bi oružane snage te države do 2020. godine bile u skladu sa NATO standardima, navodi se na njegovom profilu na Linkedinu.

Po fotografijama na internetu vidi se da je boravio i u Iraku 2011. i 2012. godine.

Na profilu na Fejsbuku pukovnik Dučić je, između ostalog, lajkovao stranice srpske Crkve Svetog Đorđa u San Dijegu i srpski klub Oplenac iz Toronta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: