SPS: NEMA NASTAVKA RAZGOVORA DOK DOS NE PREKINE NASILJE

Izvor: B92

Utorak, 10.10.2000.

20:04

Default images
Konsultacije predstavnika politickih stranaka o formiranju prelazne vlade Srbije nisu nastavljene u utorak poslepodne, jer je Socijalisticka partija Srbije navela da je nastavak dijaloga "moguc nakon prestanka svih nereda, nasilja i bezakonja po gradovima i nad gradjanima Srbije". SPS podseca da je na jucerasnjem sastanku predstavnika svih parlamentarnih partija u Skupstini Srbije i DOS-a kod predsednika Srbije Milana Milutinovica "cvrsto dogovoreno da bude prekinuto svako dalje bezakonje i nasilje, da se postuju institucije i sigurnost gradjana i imovine". Medjutim, kako se navodi u saopstenju, "posle samo par sati, pristalice DOS-a su nastavile sa ulicnim neredima i cak fizicki napale narodne poslanike". SPS jos navodi da je "ogroman skok cena odredjenih proizvoda i usluga (karti za GSB, jestivog ulja..) konkretna posledica vandalizma na ulicama gradova nase zemlje u organizaciji DOS-a".

Jedan od lidera Demokratske opozicije Srbije Dragoljub Micunovic rekao je da razgovori o formiranju prelazne vlade Srbije i raspisivanju vanrednih izbora nisu nastavljeni jer clanovi SPS-a nisu kontaktirali ostale politicke partije. Komentarisuci stav SPS, Dragoljub Micunovic je ocenio da je takav potez neozbiljan i izrazio ocekivanje da ce konsultacije biti nastavljene u sredu. Micunovic je kazao da prelazna vlada Srbije mora biti formirana sto pre, jer "zemlja ne moze bez vlade, kao garanta bezbednosti gradjana i imovine". On je izjavio da odlaganjem sastanka i formiranja prelazne vlade SPS zeli da svali krivicu za sve lose sto se desava u drzavi na DOS i ocenio da je takav stav "jos jedna provokacija". "Mi smo juce sest sati raspravljali kako mozemo da uticemo na to da se zaustavi jedno stanje bezvlasca u kojem ce svako pokusati da se okoristi. Nama je potrebno da policija udje u funkciju, a za to je potreban ministar koji ce njome upravljati. Za to mora postojati vlada", kazao je lider DOS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: