ZAVRSENA PRVA RUNDA PREGOVORA O FORMIRANJU TEHNICKE VLADE

Izvor: B92

Utorak, 10.10.2000.

18:56

Default images
Najvisi predstavnici Demokratske opozicije Srbije, Socijalisticke partije Srbije i Srpskog pokreta obnove zavrsili su u utorak ujutro prvi krug konsultacija oko formiranja prelazne republicke vlade i najavili da ce tokom dana nastaviti te razgovore, javlja Beta. Lideri DOS rekli su novinarima da se razgovaralo o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, raspustanju Skupstine Srbije i o formiranju prelazne vlade, koja treba da obezbedi funkcionisanje zemlje do izbora. Receno je da DOS insistira da u prelaznoj vladi dobije resor unutrasnjih poslova i da od toga nece odustati. Predstavnici SRS nisu ucestvovali u konsultacijama u znak protesta zbog incidenta kada su gradjani, po zavrsetku sednice parlamenta, nasrnuli na funkcionere radikala ispred Skupstine i kada su ljudi iz njihovog obezbedjenja vadili oruzje, a neki od njih i pucali u vazduh. Prema recima lidera DOS, predstavnici SPS su naveli da ne zele odrzavanje vanrednih predsednickih izbora u Srbiji. Jedan od lidera DOS Dragoljub Micunovic preneo je da SPS zeli dodatne konsultacije kako sa SRS, tako i u svojim redovima. On je dodao je DOS "insistirao kao i do sada da se sto pre raspisu izbori i da se raspusti Skupstina". "To smo se dogovorili ranije , nadamo se da ce se to postovati. Onda je bilo problema oko sastava te vlade. Mi mislimo da je vazno da ta vlada bude u stanju da uspostavi red i da sto pre udjemo u institucionalne vode. Videcemo koliko opstrukcija radikala to ometa, ja mislim da ne ometa jer postoji skupstina vecina i bez njih", rekao je Micunovic, javlja B92. On je dodao da ce Skupstina Srbije verovatno zasedati u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: