Skupština Vojvodine usvojila zaključke o Kosovu

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.03.2004.

14:09

Default images

Skupština Vojvodine usvojila je zaključke pokrajinskog Odbora za bezbednost kojim se osuđuje "eskalacija nasilja i terora albanskih terorista, separatista i šovinista na Kosovu nad srpskim i drugim nealbanskim življem i uništavanje kulturno-istorijskih i drugih pravoslavnih objekata". Skupština je zaključila da eskalacija sukoba na Kosovu i Metohiji preti da ugrozi bezbednost cele Srbije, regiona a i šire.

Pokrajinski parlament je osudio vandalsko ponašanje učesnika demonstracija protiv nasilja nad Srbima na Kosovu u pojedinim gradovima Vojvodine. U zaključcima se ocenjuje da je političko-bezbedonosna situacija u Vojvodini stabilna, ali i da je neophodno da se stalno vrši procena bezbedonosne situacije u pokrajini. Skupština je formirala odbor za pomoć nastradalima na Kosovu. Pomoćnik načelnika Resora javne bezbednosti MUP-a Srbije Ratko Vujadinović rekao je na sednici da je u demonstracijama koje su usledile kao reakcija na nasilje na Kosovu povređena 33 policajca u Beogradu i 10 u Novom Sadu. U Vojvodini su privedene 24 osobe, podneto je 17 prekršajnih i 10 krivičnih prijava, rekao je Vujadinović. Prema njegovim rečima, jedini način da se spasi beogradska džamija bila je upotreba vatreno oružje, što MUP nije želeo da učini, niti je imao odobrenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: