KOVACEVIC: SPO PODRZAVA FORMIRANJE PRELAZNE VLADE

Izvor: B92

Utorak, 10.10.2000.

19:04

Default images
Portparol Srpskog pokreta obnove Ivan Kovacevic izjavio je da ta stranka jos nije odlucila da li ce uzeti ucesce u prelaznoj republickoj vladi ali je odlucna da podrzi njeno formiranje iz opstih nacionalnih intereresa, javlja B92. Napominjuci da dogovor jos nije postignut, Kovacevic nije zeleo da precizira od cega zavisi ucesce SPO u novoj vladi. Posle odbijanja socijalista da se u dnevni red Skupstine Srbije uvrsti ukidanje Zakona o Univerzitetu, Kovacevic je izrazio rezerve prema dogovorima sa SPS, najavljujuci da ce SPO insistirati na smeni jos uvek aktuelne vlade Mirka Marjanovica.

Lider SPO Vuk Draskovic izjavio je da, "sto se SPO tice, pozicija jasna". "Trazimo da ova vlada padne i da se otvori prostor za formiranje koncentracione, odgovorne prelazne vlade koja bi raspisala izbore. Srbija se nalazi u opasnom stanju i svakim danom smo blizi Boliviji i svaki dan molim Boga da ne cujem da je pocelo da radi oruzje. Nista sto je nezakonito ne moze da bude podrzano i protivno je interesima ove zemlje", rekao je Draskovic, javlja B92.

Govoreci o radu Radio-televizije Srbije, Kovacevic je na konferenciji za novinare rekao da "SPO zna da je u utorak postignut dogovor da se formira Upravni odbor". "U taj odbor ce uci podjednak broj predstavnika DOS, SPO, SPS i SRS, tako da ce ta televizija od tog momenta funkcionisati na nacin koji ce biti plod tog dogovora", rekao je Kovacevic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: